Revalidatie service bedrijven, op naar de 21 eeuw!

Revalidatie service bedrijven, op naar de 21 eeuw!

Na lange tijd is er gelukkig een oplossing in zicht voor het probleem wat ik met mijn rolstoelscooter had . Dit heeft ruim 2 weken geduurd , dat kan sneller . Revalidatie service bedrijven werken soms hopeloos ouderwets, zo breng je ze naar de 21e eeuw:

  • Communiceer goed met de mensen die vragen hebben over hun hulpmiddel of de reparatie daarvan . Zeg niet alleen dat iets niet kan , maar wees eerlijk waarom . Zeggen dat er achterstanden zijn is niet genoeg. Met die informatie kunnen de mensen die er gebruik van maken weer gaan lobbyen bij gemeenten om een en ander te verbeteren .
  • Communiceer goed met de leveranciers van hulpmiddelen zodat er op tijd geleverd kan worden wat er nodig is .
  • Luister goed naar gebruikers van de hulpmiddelen en goed naar de monteurs die het werk moeten doen als er reparaties nodig zijn. 
  • Automatiseer het bestelproces . Laat monteurs via een gemakkelijk systeem per direct de onderdelen bestellen die nodig zijn . Zij komen bij de mensen thuis en weten direct wat er nodig is . Daar hoeft geen bureaucratische laag meer tussen, via een track-and-trace systeem is iedereen op de hoogte van de status van een bestelling. 
  • Kijk naar bedrijven als bol.com en Coolblue hoe zij het met hun bestelsysteem doen , vaak kan daar wel binnen 24 uur geleverd worden .
  • Geef gebruikers van hulpmiddelen een webportal zoals bijvoorbeeld ‘Mijn RSR” waar informatie te vinden is en reparaties aangemeld en gevolgd kunnen worden.  

Naar mijn idee zullen deze aanbevelingen leiden tot en klantvriendelijker benadering van mensen met hulpmiddelen en het zal ook nog een besparing opleveren in de kosten. Luisteren naar gebruikers van hulpmiddelen en naar monteurs scheelt namelijk veel onnodig op en neer gerijd en mensuren. Op naar de 21ste eeuw!