Nieuwe persoonlijke website online

Nieuwe persoonlijke website online

Zojuist heb ik mijn nieuwe website simondewaal.eu online gezet. De website is meer gericht op het maken van blogs en heeft een moderner uiterlijk. Ik heb voor deze website een nieuw thema gebruikt, namelijk Astra. In een eerder blogje heb ik al geschreven waarom.

Een  andere belangrijke vernieuwing in deze website is de nieuwe manier waarop ik gesproken boeken kan bespreken op deze site. Ik heb hiervoor een sjabloon gebouwd Anywhere Elementor pro, een handige toevoeging op Elementor. Daarnaast heb ik PODS gebruikt om de boeken eenvoudig te kunnen toevoegen met auteurs informatie enzovoort. Door het gebruik van PODS is het toevoegen van een boek nu net zo makkelijk als het schrijven van een standaard blog.

Voor de echte computerfreaks onder ons leg ik kort uit wat PODS kan doen. Met PODS kun je zogenaamde custom post types aan WordPress toevoegen. Dit zijn extra sjablonen die je kunt toevoegen aan de WordPress database. Normaal gesproken kun je in WordPress alleen maar berichten en pagina’s maken.Met PODS heb ik nu de mogelijkheid toegevoegd om boeken in WordPress te zetten. Het ziet er hetzelfde uit als het schrijven van een blogbericht, alleen staan er nog extra informatievelden in die je kunt invullen. De schrijver, de uitgever het jaar van uitgifte,  hoe lang de luistertijd van het gesproken boek is en welk boeknummer het heeft bij de bibliotheek van passend lezen.

Neem gerust een kijkje, de website zal op den duur gevuld worden met blogs in verschillende categorieën. Naast de blogs heb ik nog wat kleine pagina’s die als achtergrondinformatie voor de blogs dienen.