Ik ben overgestapt van WordPressthema. Zowel mijn persoonlijke website als de website over Griekse muziek Rebetiko.nl zijn van thema veranderd. Mijn persoonlijke website heb ik zelfs helemaal opnieuw opgebouwd waarom? Ik vond dat mijn persoonlijke website wat meer op bloggen gericht moest zijn. Op het moment dat je niet meteen blogs te zien krijgt, is het niet duidelijk of het gaat om een blogsite of een statische site. Ik zie het altijd als een soort dilemma, een pure blogsite is soms lastig omdat je blogs wil schrijven waarin een bepaalde samenhang zit, daarvoor is soms wat achtergrondinformatie nodig. Aan de andere kant is een puur statische site met ergens een pagina voor een paar blogs ook niet echt uitnodigend om nou eens de boel te gaan bijhouden en echt gedisciplineerd te gaan bloggen. Een mengvorm van statische informatie en blogs op een pagina werkt ook niet echt lekker, als je je blogs goed wilt laten zien is een pagina met grotendeels blogs toch echt wel het handigst.

Ik ben overgestapt naar het WordPressthema Astra, dit werkt makkelijker met 11 paginabouwer als Elementor. Ook zijn de opties voor de kleuren en dergelijke logisch ingedeeld en is het een relatief klein thema, waardoor alles snel werkt op de website. Voorheen gebruikte ik GeneratePress, op zich ook een goed thema maar iets lastiger te bedienen dan Astra. De reden dat GeneratePress lastiger te bedienen is met een paginabouwer dan Astra heeft te maken met de visie van de maker van het thema. Er zijn mensen die liever hebben dat je het merendeel van je website zelf programmeert en anderen hebben weer juist meer met een paginabouwer omdat een paginabouwer veel gemakkelijker werkt voor mensen die niet kunnen of willen programmeren. Zelf ben ik iemand die het liefst zo min mogelijk typt. Voor mij is zo’n paginabouwer dus prima. Ik wil me graag concentreren op het design van de pagina en de inhoud. Wat je het liefst gebruikt is echter puur persoonlijk en afhankelijk van smaak en vaardigheden.