Een hele tijd geleden heb ik ge├źxperimenteerd met Hackintosh. Dit is Mac OS X op een PC. Wat ik niet wist is dat ik nog een werkende versie op een externe harde schijf had staan. Wie wat bewaart die heeft wat. ­čÖé De reden waarom ik ben gestopt met Mac OS X op de PC is het gebrek aan goede spraakherkenning. Inmiddels is het echter ook mogelijk de nieuwste versie van Mac OS X op een PC te installeren met wat handige trucjes. Hopelijk werkt spraakherkenning beter met de nieuwe versie van Mac OS X. Aangezien je een werkende Mac moet hebben om een nieuwe installatie USB te maken ben ik blij met het feit dat mijn oude versie zowaar nog opstartte.

Waarom Hackintosh?

 

Ik vind het echt grappig om Mac OS X op een PC te kunnen draaien, het vergt gewoon net wat meer puzzelwerk en dat vind ik wel leuk. Daarbij komt nog dat het ook nog heel voordelig is, een echte Mac is namelijk nogal prijzig. ­čÖé

Ik heb dus weer een leuke uitdaging na 1 februari 2018.  Ik ga dat nu namelijk niet doen, ik wil me eerst concentreren op andere dingen. Zodra ik het project echt ga beginnen, maak ik een blogje over de software die ik gebruik en de installatieprocedure.