Datingsite voor mensen met een lichamelijke beperking broodnodig

Datingsite voor mensen met een lichamelijke beperking broodnodig

Omdat ik niet zo commercieel ben ingesteld kom ik nu met een blog over de liefde en niet op Valentijn. De zoektocht naar een goede datingsite gaat niet over rozen. Ik ben alweer enige tijd vrijgezel en heb daarom ervaring met het zoeken via datingsites. Ondanks dat ik ontzettend voor een inclusieve samenleving ben waarin iedereen gelijkwaardig kan meedoen, zoek ik toch in eerste instantie een vriendin met een lichamelijke beperking en/of een visuele beperking. Mensen zonder beperking sluit ik ook niet uit.

Sinds het internet bestaat als modern communicatiemiddel, maak ik daar ook gebruik van en begeef mij op het pad van datingsites.

Wie op Google rondje doet met de zoekterm datingsite komt allerlei soorten datingsite s tegen, voor ieder wat wils. Van datingsites voor mensen van boven de 50 tot dating sites voor mensen die graag in het donker willen daten, enzovoort enzovoort.

De sites voor mensen met een beperking, en dan vooral mensen met een lichamelijke beperking zijn echter dun bezaaid. Er zijn echter wel redelijk wat sites voor mensen met een beperking in het algemeen. Juist daar zit het probleem wat mij betreft. Mensen met een verstandelijke beperking hebben namelijk hele andere wensen dan mensen met een lichamelijke beperking. Tel daarbij op dat er in de maatschappij te vaak wordt gedacht dat mensen met een lichamelijke beperking ook wel een verstandelijke beperking zullen hebben. Dat versterk je alleen maar als je die twee doelgroepen bij elkaar op een relatiesite probeert te proppen.

Zelf  zoek ik,  voor zover dat kan , op mensen met alleen een lichamelijke beperking en filter ik mensen met een verstandelijke beperking uit. Dat kan lang niet altijd, maar meestal zijn mensen wel eerlijk en staat het er bij.

Ik maak echter ook wel eens mee dat ik wordt benaderd door iemand met een verstandelijke beperking die vindt dat ik een leuk profiel heb. Dan reageer ik meestal niet of ik wijs ze af, en dat is niet leuk. Zowel niet voor degene die mij heeft uitgezocht als voor mezelf. Voor mezelf vind ik het niet leuk omdat ik iemand ben die eigenlijk niemand wil uitsluiten, maar op het gebied van partners gaat dat niet en zal het toch moeten kiezen voor degene met wie ik gelukkig wordt.
Ik zou liever willen dat er een site was waar alleen mensen met een lichamelijke beperking opstaan, ik weet dan ook zeker dat er meer mensen zijn die zich daarvoor zullen aanmelden. Ik merk namelijk dat op de algemene sites relatief veel mensen met een verstandelijke beperking staan. Dat snap ik wel, want het werkt dat een beetje in de hand. Mensen met een lichamelijke beperking zoeken eigenlijk een site alleen voor hen, maar die is er niet dus schrijven ze zich maar niet in.

Naast het gebrek aan goede datingsites voor mensen met een lichamelijke beperking worden er ook wel eens ontmoetingen  en speed dates georganiseerd. Prima plan als mensen elkaar kunnen ontmoeten om zo te daten lijkt me, alleen worden die activiteiten vaak georganiseerd voor mensen met een beperking en worden daarbij dus mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een lichamelijke beperking op één hoop gegooid. Dat heb ik regelmatig gezien, en dat vind ik jammer. Het houdt mij tegen om zulke activiteiten te gaan doen, terwijl er toch genoeg gelegenheden zouden moeten zijn om elkaar te ontmoeten. Ik weet zeker dat mensen met een lichamelijke beperking daar behoefte aan hebben.

Wie herkent dit fenomeen? Ik heb deze blog vooral geschreven omdat ik vind dat het een ontzettend gemis is wat betreft de emancipatie van mensen met een beperking. Mensen met een beperking moeten serieus worden genomen, dus niet bij elkaar op één hoop gegooid worden. Het wachten is nog op een mooie site voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking is het fijn als zij op een eigen site kunnen staan zodat ze een gelijkwaardige relatie kunnen vinden. Waar het mij om gaat is dat mensen gelijkwaardig zijn aan elkaar, dat is een belangrijke basis in een relatie.

Tot slot, met deze blog heb ik absoluut niet de bedoeling gehad om mensen met wat voor beperking dan ook uit te sluiten te discrimineren. Ik heb juist gepleit voor het serieus nemen van mensen en voor de mogelijkheid voor iedereen een gelijkwaardige relatie te zoeken. Mensen zijn verschillend, maar wel gelijkwaardig!