Mijn hele leven ben ik al vertrouwd met computer. Ik kan er letterlijk mee lezen en schrijven. Graag ga ik in op het gebruik van spraakherkenning in Windows, het gebruik van open source software en het bouwen van websites.

Spraakherkenning met Dragon voor Windows

Spraakherkenning is bijzonder handig voor mensen met een motorische beperking, en dus ook voor mij. Voor de spraakherkenning maak ik gebruik van het programma Dragon voor Windows. Helaas is er nog geen open source alternatief voor. Ik wil er op mijn website wel aandacht aan besteden, omdat het een zeer nuttig programma is met vele mogelijkheden. Ik wil me wat meer gaan verdiepen in het gebruik van macro’s voor Dragon en hoe het programma zo handig mogelijk te gebruiken. Als je op de hoogte wilt blijven van mijn vorderingen op het gebied van Dragon kunt u mijn blog in de gaten houden.

Open source software

Open source software is software met een vrije broncode. Dat wil zeggen dat iedereen inzage kan hebben en gebruik kan maken van de broncode van de betreffende software. Dit heeft als voordeel dat programma’s worden geschreven voor en door de gebruikers en veelal gratis beschikbaar is, maar niet altijd. Voorbeelden van open source software zijn het besturingssysteem Linux of het content management system WordPress. Hiermee is deze website gebouwd. Zelf probeer ik regelmatig gebruik te maken van open source software. Helaas lukt het mij niet om er volledig op over te gaan. Door gebrek aan goede open source software op het gebied van spraakherkenning ben ik genoodzaakt om Windows 10 en Microsoft Office te gebruiken. Voor het overige probeer ik zoveel mogelijk te werken met open source software omdat het kosten bespaart en omdat ik het een goed principe vind. Volg mijn blog als u nog meer wilt weten over open source software en mijn ervaringen hiermee.

Webdesign met WordPress

Voor het bouwen van websites gebruik ik WordPress. WordPress is een heel handig systeem om dit te doen. Het is een zogenaamd content management system. Dat houdt in dat je heel gemakkelijk inhoud kunt toevoegen aan je website of blog. Deze website is een combinatie van statische pagina’s en blogs. Deze website is gebouwd met het thema Astra en de pagebuilder Elementor. In de blog zal ik verdere ontwikkelingen van deze site bespreken en ik zal een blog schrijven over het verschil tussen het bouwen van websites met mijn eerdere WordPressthema en de combinatie van Astra en Elementor. Er zijn ook nog mogelijkheden om je website te bouwen met software op de PC, zoals Dreamweaver of website X5, ik heb ervaring met website X5, maar ik kan zeker in 2017 slechts WordPress aanraden.Houd de website in de gaten, binnenkort kom ik met een aparte site over webdesign met Elementor en handige thema’s voor bij Elementor.